VHL Lokaal stelt vragen over verdwijnen OV lijnen in de gemeente

Vijfheerenlanden baalt van schrappen busritten door Qbuzz: ‘Onze inwoners zijn de dupe’

Chantal Blommers 03-11-20 AD

Inwoners van Vijfheerenlanden zijn de dupe als Qbuzz volgend jaar een fors aantal busritten schrapt of inkort. Dat zegt de politieke partij VHL Lokaal, die aandringt op extra actie van de gemeente om dat tegen te houden. Vanuit Vijfheerenlanden werd al een bezorgde brief naar de provincie gestuurd over de plannen.

Qbuzz wil het aantal busritten volgend jaar fors terugschroeven: er worden buslijnen geschrapt en ingekort. Noodzakelijk, zegt de vervoerder, nu als gevolg van de coronacrisis veel minder mensen van het openbaar vervoer gebruik maken. Volgens Qbuzz komt het volgend jaar financieel in de knel, als er niet wordt ingegrepen.

Lees verder

VHL Lokaal stelt vragen over verplaatsing oliebollenkraam Leerdam

‘Verplaatste oliebollenkraam zorgt voor gevaarlijke verkeerssituatie’

AD Chantal Blommers 02-11-20

Het verplaatsen van de oliebollenkraam in Leerdam zorgt volgens bewoners voor een gevaarlijke verkeerssituatie. De kraam staat dit jaar op de t-kruising bij de Fonteinstraat en de Meent. Het overzicht over het verkeerspunt wordt daardoor belemmerd, zegt VHL Lokaal.

Omwonenden klaagden bij de partij dat zij geen overzicht meer hebben, omdat de oliebollenkraam het zicht belemmert. Daarnaast moet ook extra scherp worden opgelet op mensen die voor de oliebollenkraam staan te wachten.

Lees verder

VHL Lokaal in actie tegen motoroverlast Vijfheerenlanden

Dijkbewoners in actie tegen herrie van motoren op Viaanse dijken

Dijkbewoners in Vianen zijn de overlast van motoren zat. Verzet hiertegen startte met ongeveer vijftien bewoners van wijk De Hagen. Al snel had de groep veertig medestanders en nu zoeken initiatiefnemers Tom (73) en Luuk (35) aansluiting bij Vijfheerenlanden Stiller.

schriftelijke vragen VHL Lokaal voetveer Ameide

‘Doe iets aan overlast hangjeugd bij voetveer’

Vijfheerenlanden moet ingrijpen tegen overlast van hangjongeren bij het voetveer in Ameide. Die oproep doet de partij VHL Lokaal. ‘Welke stappen gaat u ondernemen om dit te beëindigen?’

Lees verder

VHL Lokaal zet zich in voor Tiny Houses

VHL Lokaal: 'Project Tiny House vereist extra inspanning'

 
Dick Aanen  Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen
 
Het Kontakt do 9 juli 2020

VIJFHEERENLANDEN • Er is extra inspanning nodig om het project Tiny House in Vijfheerenlanden te ondersteunen. Dat bepleit de fractie van VHL Lokaal. 

 

De fractie zal donderdag bij de behandeling van Woonvisie een motie indienen, waarin het college wordt verzocht op zoek te gaan naar gebieden die daar voor in aanmerking zouden kunnen komen. Vorig jaar is de stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden opgericht. Er zijn inmiddels 110 deelnemers waarvan er zeker 60 daadwerkelijk een voorkeur hebben voor deze kleinschalige woonvorm. 

Lees verder