VHL Lokaal stelt vragen over verplaatsing oliebollenkraam Leerdam

‘Verplaatste oliebollenkraam zorgt voor gevaarlijke verkeerssituatie’

AD Chantal Blommers 02-11-20

Het verplaatsen van de oliebollenkraam in Leerdam zorgt volgens bewoners voor een gevaarlijke verkeerssituatie. De kraam staat dit jaar op de t-kruising bij de Fonteinstraat en de Meent. Het overzicht over het verkeerspunt wordt daardoor belemmerd, zegt VHL Lokaal.

Omwonenden klaagden bij de partij dat zij geen overzicht meer hebben, omdat de oliebollenkraam het zicht belemmert. Daarnaast moet ook extra scherp worden opgelet op mensen die voor de oliebollenkraam staan te wachten.

 

 

Volgens bewoners kan de kraam veel beter worden verplaatst naar de andere kant van de brug. Op die manier hebben bewoners naar eigen zeggen, als zij aan komen rijden over de Meent, een goed zicht op de brug en de mensen voor de kraam.

De oliebollenkraam staat normaal gesproken op het autovrije Dokter Reilinghplein. Dat kan dit jaar niet, omdat het plein een complete make-over krijgt en er op dit moment hard wordt gewerkt. VHL Lokaal heeft aan de gemeente Vijfheerenlanden gevraagd of zij bekend zijn met het verkeersprobleem dat door de verplaatsing is ontstaan. ‘Is het college van burgemeester en wethouders bereid om het door omwonenden geboden alternatief te realiseren zodat de situatie ter plekke veiliger wordt?’

De gemeente moet nog reageren op die vragen.